Gennemtænkte hjemmesider lavet til at skaffe nye kunder.
Specialudviklede platforme, plugins og meget andet.
Lad os overtage driften, så du kan fokusere på din forretning.
Læs mere om de tidligere projekter, som vi har udført for vores kunder.
Har du brug for hjælp til at finde ud af din virksomheds behov? Kontakt os og få hjælp inden for en time.
I denne artikel giver jeg dig 20 tips til hastighedsoptimering i WordPress, som du kan implementere i dag og se resultater med det samme.
Man hører ofte, at hastighedsoptimering er helt essentielt, når man arbejder med søgemaskineoptimering. Men faktisk har Google meddelt, at hastighed kun er en mindre ranking-faktor i deres algoritme.
Ranking wise it's a teeny tiny factor, very similar to https ranking boost. That particular one is not surprising. You do that primarily to enable users to convert.
— Gary 鯨理/경리 Illyes (@methode) April 28, 2020
Så hvorfor er hastighedsoptimering vigtigt?
Faktisk er det kun den halve sandhed, at din hjemmesides hastighed har en lav betydning for SEO. For selvom hastighed ikke er en stor SEO-faktor i sig selv, så hjælper det med at forbedre brugeroplevelsen på din hjemmeside markant – og det er noget Google kigger meget efter.
Så ved at hastighedsoptimere din hjemmeside sørger du for, at dine kunder bliver længere på din hjemmeside og du sænker chancen for, at de går ud af din hjemmeside, fordi de er trætte af at vente. Og på den måde har hastigheden alligvel en større betydning for SEO, da brugernes opførsel på din hjemmeside, er noget Google går op i.
Så ud over at det hjælper på SEO, at din hjemmeside er hurtig og har en god brugeroplevelse, så er det også en kæmpe fordel i sig selv.
Det er flere gange bevist, at sekunder kan være forskellen på om din kunde gennemfører købet eller hopper fra. Derfor kan du gå glip af en masse omsætning og henvendelser, hvis du har en langsom hjemmeside.
Inden du ser vores 20 tips til hastighedsoptimering, så tag en gratis hastighedstest og få svar på 1 minut!
Høj betydning
Mange dele af din hjemmeside er dynamiske, hvilket betyder at ved hver besøgende skal alle de dynamiske dele af hjemmesiden hentes i databasen. Dette er normalt et spild af ressourcer, da hjemmesiden ofte ikke har ændret sig siden den sidste besøgende.
Ved at implementere caching på din hjemmeside kan du vise en statisk kopi af din hjemmeside, hvilket sørger for at informationerne ikke skal hentes i databasen og dermed bliver din hjemmeside hurtigere.
Du implementerer caching ved at installere et kvalitets caching plugin:
Når du uploader billeder til din hjemmesidde er det vigtigt, at billedet ikke er større end den størrelse det skal vises i på hjemmesiden.
Derudover kan selve opløsningen af billedet også optimeres uden at det går ud over kvaliteten eller størrelsen af billedet.
Sørg for at skalere dine billeder så de passer til de dimensioner, som de skal vises på hjemmesiden. De fleste skærme er højst 1920px bredde, så undgå uanset hvad at uploade billeder, der er bredere end det.
Ud over opløsningen kan selve billedet også komprimeres:
En CDN (Content Delivery Network) er et netværk af servere, som lagrer dine billeder og medieelementer for at spare på ressourcerne på din egen server.
Ved at bruge en CDN kan din hjemmeside loade hurtigere, da det nu er CDN-netværket, som står for at loade din billeder til den besøgende.
✅ En CDN er ofte en betalt service, som man kun burde investere i, hvis man har mange besøgende eller store problemer med hastigheden på ens side.
En CDN opsættes gennem en ekstern service:
Mellem betydning
Når man vælger en hosting-udbyder skal man passe på med at vælge den billigste udbyder. Der kan nemlig være stor forskel på kvaliteten selvom et ved første øjekast ser ens ud.
Ud over at se på server-specifikationerne bør man også holde øje med om hosten er optimeret mod WordPress. Der er nemlig mange ting, der kan gøres på serveren, for at optimere mod at køre en WordPress-hjemmeside.
✅ Sørg for at undersøge om din hosting-udbyder er optimeret mod WordPress.
Vælg blandt andet mellem:
Billeder er noget af det tungeste på din hjemmeside. Derfor kan du optimere hastigheden ved, først at loade billederne efterhånden som brugeren scroller nedad siden og billederne kommer frem på skærmen.
Aktiver lazy load med et plugin:
Lav betydning
Din database er der hvor alle dine blogindlæg, sider og meget mere bliver gemt. Men hvis databasen bliver alt for fyldt, så kan det også tage længere tid for serveren at søge databasen igennem. Dette kan gøre din hjemmeside langsommere, så derfor bør du optimere din database en gang i mellem.
Den nemmeste måde at optimere sin database er ved at bruge et plugin som WP Optimize.
Hvis du gerne vil lære mere om at optimere din database anbefaler vi denne guide.
Mellem betydning
At have mange plugins kan være en af de primære årsager til at din WordPress-hjemmeside er langsom.
✅ Vær især opmærksom på store plugins, der loader mange filer på frontenden. Mindre plugin, eller plugins der kun kører i backend, vil have mindre indfyldelse på hastigheden af din hjemmeside.
Mellem betydning
Mellem betydning
Videoer er noget af det tungeste, som du kan have liggende på din hjemmeside. Ud over at det kan sløve din hjemmeside, kan du også risikere at bruge alle ressourcerne hos din host, så du bliver nødt til at opgradere din hostingplan.
Derfor er det vigtigt, at du ikke hoster dine videoer lokalt på dit webhotel.
✅ Ofte skader det ikke, hvis du blot har en enkelt video. Men hvis du har mange videoer, som hyppigt afspilles er det utroligt vigtigt at du implementerer dette trin.
Høj betydning
En hjemmeside består af en masse små filer, som sammen udgør hele hjemmesiden. Det er vigtigt, at du sørger for at filerne fylder så lidt som muligt og er kombineret sammen.
De fleste cache plugins har minimering og komprinering af filer inkluderet. Vælg blandet andet mellem følgende cache-plugins:
Mellem betydning
Slidere er ofte meget populære fordi de kan indeholde meget information på meget lidt plads. Det betyder også, at der skal loades meget information, hvilket gør hjemmesiden langsommere.
✅ Hvis du bruger en slider alligevel er det vigtigt, at du vælger et slider-plugin, som tager hastighed alvorligt og tilbyder lazy load mv.
Det er vigtigt du undersøger hvordan dit slider-plugin påvirker hastigheden på din hjemmeside og hvilke funktioner pluginet tilbyder til at udbedre dette.
Vi anbefaler for eksempel Slider Revolution.
Lav betydning
Når du redigerer en side eller et indlæg i WordPress bliver den gamle version automatisk gemt som en ‘revision’. Dette er smart fordi, det giver dig mulighed for at gendanne tidligere versioner af indlægget.
Du kan dog med fordel sætte et loft over revisionerne, da der ellers kan blive gemt utroligt mange revisioerne hvoraf de fleste ikke er nødvendige.
define('WP_POST_REVISIONS', 8);
Høj betydning
JavaScript står for mange af de interaktive og dynamiske funktioner, som en hjemmeside består af. Nogle af disse funktioner er ikke nødvendige at indlæse så snart den besøgende kommer ind på hjemmesiden. Det kunne for eksempel være tracking til Google Analytics, kontaktformularer eller interaktive elementer langt nede på siden.
Dette er alle elementer, som ikke behøves at blive loaded med det samme.
✅ Noget JavaScript er nødvendigt at loade med det samme for at siden fungerer. Det er derfor vigtigt du undersøger hvad der er nødvendigt og tilføjer det som en undtagelse.
Høj betydning
CSS på din hjemmeside står for den visuelle del af din hjemmeside. Når nogen besøger hjemmesiden bør man kune starte med at loade det man kalder “kritisk-css”. Det er det CSS, som står for den umiddelbart synlige del af hjemmesiden.
Resten af sidens CSS påvirker dele af hjemmesiden, som ikke er umiddelbart synligt. Derfor kan man udskyde at indlæse denne del hvilket vil medvirke til, at hjemmesiden loader hurtigere.
✅ Brug et plugin, der kan generere kritisk-css og udskyde indlæsningen af resten.
Se for eksempel:
Lav betydning
Hotlinking er når en anden hjemmeside kopierer et af dine billeder, men i stedet for at downloade billedet til deres egen server, viser de det direkte fra din server. Altså bliver billedet vist på deres hjemmeside som normalt, men det er dine ressourcer som bliver brugt til at vise det. Det kan derfor være en god ide at slå hotlinking fra på din hjemmeside.
Hotlinking kan begrænses på flere måder:
Lav betydning
WordPress Heartbeat er en indbygget funktion i WordPress, der gør det muligt for din browser at kommunikere automatisk med serveren. Det gør blandt andet at indlæg bliver autogemt mens du redigerer dem, og at du kan se når andre brugere er ved at redigere et indlæg.
Selvom dette er smarte funktioner kan man med fordel vælge at begrænse WordPress Heartbeat, da det kan sende mange anmodninger, som bruger din servers CPU. Hvis du er den eneste, der admnistrerer din hjemmeside kan du muligvis også vælge at stoppe WordPress Heartbeat helt.
/*
Disable Heartbeat
*/
add_action( 'init', 'stop_heartbeat', 1 );
function stop_heartbeat() {
global $pagenow;
if ( $pagenow != 'post.php' && $pagenow != 'post-new.php' ) {
wp_deregister_script( 'heartbeat' );
}
}
Mellem betydning
Når man administrerer en WordPress-hjemmeside er det vigtigt, at man holder sine plugins og tema opdateret. Det er for eksempel fordi, at der nogle gange kommer performance opdateringer, som hjælper med at holde din hjemmeside hurtig. Der kan også komme ny PHP-version(som er det bag WordPress), der kan indeholde nye opdateringer hvilket dit plugin og tema skal adapteres til.
Derudover er der også mange andre fordele ved at huske opdateringerne på ens side. Så derfor er det vigtigt, at du checker din hjemmeside en gang imellem og får den opdateret.
Lav betydning
Pingbacks og trackbacks er indbyggede funktioner i WordPress, som giver andre WordPress-blogs besked, når du linker til dem. Altså kan de under ‘kommentarer’ i deres WordPress-administration se, når du udgiver en artikel med et link til dem.
Funktionen bliver dog ikke brugt særligt meget i dag og bliver primært brugt til spammers, som sender tusindvis af falske trackbacks og pings afsted.
Derfor kan du med fordel vælge at slå pingbacks og trackbacks fra på din hjemmeside.
Nu har du slået det fra på alle fremtidige indlæg, men mangler at slå det fra på alle eksisterende indlæg.
Høj betydning
En hjemmeside består af en masse individuelle anmodninger og filer, som sammen udgør hele din hjemmeside. På en WordPress hjemmeside bruger man mange 3. parts plugins og temaer, som alle loader sine egne filer til hjemmesiden. Derfor kan man nogle gange miste overblikket over præcis hvilke filer der bliver loaded og hvilke der er nødvendige.
Derfor kan det være vigtigt, at holde øje med den samlede liste af filer, der bliver loaded på din hjemmeside. På den måde kan du se om nogle filer bliver loaded flere gange, nogle filer/funktioner ikke er i brug mere eller om et plugn loader flere filer og fylder mere end du egentligt troede.
Vi tager udgangspunkt i chrome-browseren.
Nu har du en liste over alle anmodninger og filer som din hjemmeside består af. Nu bør du gennemgå dem en efter en og checke og alting er som det skal være. Du burde kunne se hvilket plugin filen kommer fra ud fra dens URL.
Her kan du så kontrollere om der bliver loaded nogle særligt store filer fra et plugin som du egentligt ikke troede fyldte meget. Du kan også se om to plugins for eksempel loader præcis den samme fil to gange.
Mellem betydning
WordPress har mange indbyggede biblioteker, som gør forskellige funktioner mulige rundt omkring i WordPress. Men nogle gange er flere af disse funktioner slet ikke i brug hvilket gør bibliotekerne og de tilhørende filer overflødige. Det er blandt andet biblioteker til at lave indholdet på din blog. Men hvis din hjemmeside ingen blog har kan du med fordele spare lidt plads ved at fjerne filerne til dette.
Brug understående kode din functions.php.
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'prefix_dequeue_unused_scripts' );
function prefix_dequeue_unused_scripts() {
// Indsæt scripts du vil have fjernet (se under)
}
(wp-embed.min.js) Bruges til at formatere indsatte YouTube-videoer og lignede blandt andet i blogindlæg. Hvis du ingen blog har kan denne fjernes.
wp_deregister_script( 'wp-embed' );
wp_dequeue_script( 'wp-embed' );
(../block-library/style.min.css) Kan fjernes hvis du ingen blog har eller bruger den klassiske editor til din blog.
wp_dequeue_style( 'wp-block-library' );
wp_dequeue_style( 'wp-block-library-theme' );
(../contact-form-7/includes/css/styles.css) Styling til pluginet Contact Form 7. Ofte kan du klare dig uden denne fil.
wp_dequeue_style( 'contact-form-7' );
(../jquery/ui/mouse.min.js) jQuery Mouse som stadig bruges af nogle plugins. Hvis din hjemmeside ikke opfører sig korrekt efter skal du tilføje filen igen.
if (!is_admin()) {
wp_deregister_script( 'jquery-ui-mouse' );
}
Læs også vores guide til Core Web Vitals.
Jeg har optimeret hastigheden på mange hjemmesider og ved hvor vigtig en hurtig hjemmeside er.
Hvis du udfylder formularen sender jeg dig et uforpligtende tilbud på at optimere din hjemmeside.
Har du spørgsmål til din hjemmeside, brug for hjælp til WordPress eller har du en hjemmeside, som akut har brug for hjælp, så giv os et kald.